Woon- en winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en winkelhuis

Beschrijving

Woon- en winkelhuis volgens het kadaster gebouwd in 1936 in opdracht van Emeric Vanrenterghem, hotelier te Nice (Frankrijk). Deze laat ook het naastliggende pand nr. 64 bouwen. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische, pannen). Verankerde, rode baksteenbouw met geelbakstenen parement boven een blauw-hardstenen plint. Twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische, pannen). Rechthoekige muuropeningen. Rechthoekige erkeruitbouw op verdieping. Winkelpui met groot raam en inkomportaal met winkeldeur + links poort op de begane grond. Bewaard houtwerk met bovenlichten ingevuld door figuurglas.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1936/4.

Auteurs :  Baert, Sofie, Gilté, Stefanie