Winkel-woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en winkelhuis

Beschrijving

Woon- en winkelhuis volgens het kadaster gebouwd in 1932 in opdracht van bloemist Polidor Poncket die ook eigenaar was van een grote achterliggende broeikas. Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), betonnen dekstenen. Parement in gladde, rode baksteen en bruine geglazuurde tegeltjes voor de begane grond. Op verdieping rechthoekige vensters onder rechte strek met betonnen dagkanten. Winkelpui op begane grond: centrale verdiepte beglaasde winkeldeur geflankeerd door twee grote winkelramen. Bovenlichten met kleine roedeverdeling ingevuld door kathedraalglas.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1933/3.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie