Dorpscafé

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpscafé

Beschrijving

Café "DE HOBBIT" volgens het kadaster oorspronkelijk deel uitmakend van een tweewoonst gebouwd in 1835 in opdracht van de Zwevezeelse chirurgien August Brusseel. Huidige gevel dateert vermoedelijk van de verbouwing van 1941. Laag volume van drie traveeën onder gemansardeerd zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen) met breed dakvenster. Geel bakstenen parement met winkelpui bestaande uit centrale, verdiepte deur en twee vensters. Gevat in een kwartrond gecementeerde omlijsting met daarin een grijs geschilderde plint. Bewaarde beglaasde paneeldeur en vierkante raampjes op verdieping.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1836/8, 1941/2.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie