Interessant steegbeluik parallel met de straat, met brede open toegang in het midden van het beluik. Vroeger tweezijdig bebouwd, doch de huizen 1-4 (links van de toegang) werden enkele jaren geleden gesloopt.
Opmerkelijk is dat al de woningen, behalve de ruimere nummer 8 en 9, voortsproten uit de verbouwing van oudere industriële constructies, welke in deze binnenblok gelegen waren, en die de vorm van het grondplan bepaalden. Nummer 1-4 en 5-7 zijn verbouwingen van 1886, respectievelijk van een magazijn (1875) en een witwerkerswerkhuis (1869), welke gezamenlijk in 1881 reeds tot stoomtimmermanswerkhuis getransformeerd waren. Nummer 10-13 minder ruime woningen van 1883 als verbouwingen van een smidse (1869). Aldus kwamen achtereenvolgens drie en vier arbeiderswoningen van twee bouwlagen, twee traveeën (repeterend schema) onder zadeldak (pannen) tot stand.
Twee dubbelhuizen (1869) van drie traveeën, twee en een halve bouwlaag, onder zadeldak (Vlaamse pannen), en bezitten respectievelijk achter de eerste en derde travee een voutekamer boven een gewelfde kelder.
Al de woningen bezitten getoogde openingen en een gepikte plint; nummer 5-9 gewit, nummer 10-13 bakstenen gevel met gecementeerde imitatie sluit- en hoekstenen aan vensters en deuren.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent. Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)