Hoeve bestaande uit vrijstaande lage bestanddelen rondom een onverhard, deels met gras begroeid erf. Minimaal opklimmend tot de 18de eeuw. Naar verluidt datering van balk in boerenwoning "1716".
De boerenwoning en de schuur zijn weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) binnen een boomgaard. Op het primitief kadasterplan (circa 1834) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) zijn de boerenwoning en de schuur op dezelfde manier opgetekend, met als eigenaar de Zwevezeelse landbouwer David Latruwe. Het kadaster registreert de uitbreiding van de boerenwoning aan de rechterzijde in 1870. Een tweede uitbreiding volgt in 1938 wanneer de schuur wordt verlengd naar het westen toe.
Ten noordwesten van het erf, boerenwoning. Lage woning van vier traveeën onder gemansardeerd zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen) met drie dakkapellen. Naar verluidt oorspronkelijk met strodak. Gecementeerd parement afgewerkt met imitatievoegen, naar verluidt van 1937. Rechthoekige muuropeningen, vernieuwd houtwerk. Rechter zijgevel met sporen van ophoging: oorspronkelijk met heel steile dakhelling.
Met rechts aangebouwd lager nutsgebouw. Roodbakstenen volume van twee traveeën onder een zadeldak (golfplaten) met brede dakoverstek. Oorspronkelijke muuropeningen onder licht getoogde strek.
Achter boerenwoning, bakhuis. Rode baksteenbouw onder zadeldak (rode, Vlaamse pannen).
Ten noordoosten van het erf, wagenhuis. Baksteenbouw onder zadeldak (golfplaten) met brede dakoverstek op uitgelengde klossen. Oorspronkelijke opening onder lange houten latei nu afgesloten door poort in staalplaat.
Ten westen van het erf, schuur. Verankerde, rode baksteenbouw onder zadeldak (deels rode, mechanische pannen en deels golfplaten) met brede, geknikte dakoverstek en steile dakhelling. Naar verluidt oorspronkelijk met strodak. Aangepaste muuropeningen. In rechter zijgevel oorspronkelijke laadopening en staldeur onder getoogde strek, bewaarde groen geschilderde opgeklampte staldeur. Waterpomp.
- Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1870/35, 1938/33.