• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen, onder steil zadeldak (leien), uit de 17de eeuw, aansluitend bij nummer 5. Volgens archiefstukken aangepast in 1785, en in de 19de eeuw. Verankerde, onlangs ontpleisterde lijstgevel op een plint van Doornikse steen. Rechthoekige vensters met zandstenen negblokken, latei en sommige met alternerend bak- en zandstenen ontlastingsbogen. Bovenvensters met behouden zandstenen onderdorpel en latei. Twee rechter traveeën met aangepaste muuropeningen. Brede rechthoekige poort uit de 19de eeuw ingeschreven in arduinen omlijsting: geprofileerd beloop op neuten en afgedekt met kroonlijst op twee voluutvormige consoles. Rechthoekige deur in de vierde en zevende travee. Houten kroonlijst. Verankerde en beschilderde bakstenen achtergevel van heden zeven traveeën met aangepaste rechthoekige muuropeningen.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 140, nummer 7.