Dorpswoning van 1836

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning van 1836

Beschrijving

Breedhuis in kern daterend van 1836. Oorspronkelijk opgetrokken samen met de twee flankerende woningen nummers 10 en 14 in opdracht van weduwe Vital Verschaeve uit Ardooie. Enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode, mechanische pannen). Wit bepleisterd parement boven gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen in geriemde omlijsting, bewaarde ramen met T-indeling, schuiframen en deels beglaasde paneeldeur met smeedijzeren grille.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1836/14.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie