• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis volgens het kadaster opgetrokken in 1923 door slachter Karel Van Hove uit Zwevezele. Lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen) met kroonlijst op twee koppels klossen. Verankerde (sierankers), rode baksteenbouw met parement in oranje baksteen verlevendigd door gele baksteen voor belijnende banden en blauwe hardsteen voor diamantkoppen, cordonlijst, plint en vensterstijlen. Linker travee gevat tussen twee lisenen, op verdieping trapeziumvormige erkeruitbouw. Segmentbogige muuropeningen onder strek met diamantkoppen, bewaarde ramen, erker en paneeldeur.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1923/29.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie