• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Klein 19de-eeuws hoevetje bestaande uit een lage tweewoonst en een nutsgebouw in parallelle opstelling haaks op de straat georiënteerd. Met gras begroeid erf met centrale spar. Toegankelijk via een laag poortje in buisstaal tussen betonpaaltjes. Site al bebouwd in de 17de eeuw, zie weergave in het landboek van 1692. Weergegeven in de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) als woonhuis met aanpalende stal, parallel landgebouw en vier kleinere nutsgebouwtjes.

Verankerde, geel geschilderde baksteenbouw van twee met drie traveeën onder zadeldak (rode, mechanische pannen), zwarte plint. Rechthoekige muuropeningen onder getoogde strek, vernieuwd houtwerk. Nutsgebouw in rode baksteen onder zadeldak (rode, mechanische pannen). Aangepaste muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Straatgeveltop met beluikte laadopening onder getoogde strek.

• Rijksarchief Kortrijk, Aanwinsten VI, nummer 2571.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie