• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Halfvrijstaand woonhuis volgens kadaster gebouwd in 1903 in opdracht van Victoor Lambrecht, timmerman te Zwevezele. De woning maakte oorspronkelijk deel uit van een samenstel van vier woningen samen met de nrs. 24 (heden met verbouwd parement), 26 en 28. Verankerde baksteenbouw van vijf traveeën onder zadeldak (rode, mechanische pannen) dat aan de straatzijde gemansardeerd is. Straatgevel witgeschilderd met zwarte plint en baksteenfries onder gootlijst. Oorspronkelijk beluikte (cf. duimen) rechthoekige muuropeningen onder getoogde strek, vernieuwd houtwerk.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1903/15.

Auteurs :  Baert, Sofie, Gilté, Stefanie