erfgoedobject

Burgerhuis naar ontwerp van V. Van Roey

bouwkundig element
ID: 206174   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206174

Juridische gevolgen

Beschrijving

Naar een ontwerp van V. Van Roey in 1932 opgetrokken burgerwoning met twee traveeƫn, een soutterain en drie bouwlagen onder een kunstleien zadeldak. De in rood baksteenmetselwerk opgetrokken lijstgevel is afgelijnd door een hardstenen plint en een houten kroonlijst op modillons en wordt gekenmerkt door een contrastrijk gebruik van geschilderde simili voor de aflijning van de rechthoekige muuropeningen, de erker en het balkon. Typerend zijn de diverse baksteenreliƫfs, het art-deco-getinte houtwerk van de vensters en dito smeedwerk van de deur, de balustrade van balkon en toegangstrap en het fraaie hekwerk van de voortuin.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 92240 (bouwvergunning 18.07.1932).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis naar ontwerp van V. Van Roey [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206174 (Geraadpleegd op 07-06-2020)