Stadswoning naar ontwerp van Vandeput

Beschrijving

Enkelhuis uit 1914, opgetrokken in neo-Lodewijk XVI-stijl naar een ontwerp van architect Vandeput en bestaande uit drie travee├źn en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel is in de eerste en tweede bouwlaag uitgewerkt als penantengevel met steek- en korfboogvormige openingen en wordt horizontaal geleed door de hoge hardstenen plint, dito waterlijsten en de houten kroonlijst op ranke consoles. Stijltypisch zijn verder de diverse decoraties: guirlandes, festoenen en bloemenfries, uitgewerkt in de cementering, balustrades en deurvleugels in smeedwerk en fraai vormgegeven vensterschrijnwerk in hout. Dakverdieping van 1973.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 75229 (bouwvergunning 12.02.1914).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje