erfgoedobject

Stadswoning naar ontwerp van L. Corthouts

bouwkundig element
ID
206217
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206217

Juridische gevolgen

Beschrijving

In 1920 naar ontwerp van L. Corthouts gebouwd breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak met getrapt dakvenster. De lijstgevel heeft op de begane grond een drieledige, hardstenen pui met rondbogige muuropeningen, in de tweede bouwlaag vensters met negblokomlijstingen en balusters in de borstweringen, en ter hoogte van de derde bouwlaag een lichte uitkraging op rondbogen en voluutconsoles, met kloosterkozijnen, speklagen en steigergaten onder de houten kroonlijst op modillons.

  • Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79813 (bouwvergunning 17.11.1920).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stadswoning naar ontwerp van L. Corthouts [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206217 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.