Handelspand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Oude Markt en onmiddellijke omgeving

Beschrijving

Handelspand dat in 1951 naar ontwerp van G. Jotthier werd heropgebouwd naar bestaand model, en opgevat is als een breedhuis van drie travee├źn en drie verkleinende bouwlagen onder een pannen zadeldak met schild. De lijstgevel met classicistische inslag werd opgetrokken in baksteen met verwerking van simili-natuursteen voor de puiomlijsting, de platte bandomlijstingen rond de vensters en de steigergaten.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 108740/1864 (bouwvergunning 29.03.1951 ).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje