Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Nummer 59-61. Heden twee enkelhuisjes van twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder mansarde- en zadeldak, daterend van 1835. Sober bepleisterde voorgevel met rechthoekige vensters en doorlopende cordons. Nummer 61 met winkelpui op de begane grond.

Nummer 63. Achterin gelegen huisje toegankelijk langs de deur in de derde travee van nummer 61.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1835/3301.

Aanvullende informatie

Het enkelhuis van drie traveeën (nummer 61) en de achterliggende woning (nummer 63), werden gesloopt. Enkel de linkse woning van twee traveeën (nummer 59) is nog aanwezig, maar onderging ook aanpassingen (onder andere decaperen van de gevel) met verlies van erfgoedwaarde tot gevolg.