erfgoedobject

Hoekhuis met de Kortestraat

bouwkundig element
ID: 206279   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206279

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen onder een mansardedak met drie traveeën aan de Oude Markt, een afgeschuinde hoektravee met driezijdige erker, en één travee aan de Kortestraat. De gevels in neotraditionele stijl worden gekenmerkt door een brede, risalietvormige venstertravee met privé-ingang aan de Oude Markt, door speklagen, kruisvensters en drielichten in negblokomlijstingen, en getrapte dakvensters en dakkapellen. De pui is opgevat als een rond- en korfboogarcade, met deuren en vensters in een natuurstenen omlijsting.

  • Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekhuis met de Kortestraat [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206279 (Geraadpleegd op 06-07-2020)