erfgoedobject

Handelspanden, 1921 gedateerd

bouwkundig element
ID
206281
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206281

Juridische gevolgen

Beschrijving

In cartouche "1921" gedateerde en door L. Corthouts ontworpen handelspanden, beide met één travee en drie bouwlagen onder een doorlopend zadeldak, en lijstgevels in baksteen met simili-natuursteen voor pui- en vensteromlijstingen, speklagen, cordons en steigergaten. De drielichten in de tweede bouwlaag zijn uitgewerkt als halfronde erkers in Frans-classicistische stijl die in de derde bouwlaag uitlopen op balkons, met in nummer 5 een korfboogvormig venster en in nummer 7 een drielicht, gevormd door een korfboogvenster tussen twee smallere rondboogvensters. Oorspronkelijk schrijnwerk.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 76497 (bouwvergunning 13.05.1921).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Handelspanden, 1921 gedateerd [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206281 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.