erfgoedobject

Handelspanden, 1921 gedateerd

bouwkundig element
ID
206281
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206281

Juridische gevolgen

Beschrijving

In cartouche "1921" gedateerde en door L. Corthouts ontworpen handelspanden, beide met één travee en drie bouwlagen onder een doorlopend zadeldak, en lijstgevels in baksteen met simili-natuursteen voor pui- en vensteromlijstingen, speklagen, cordons en steigergaten. De drielichten in de tweede bouwlaag zijn uitgewerkt als halfronde erkers in Frans-classicistische stijl die in de derde bouwlaag uitlopen op balkons, met in nummer 5 een korfboogvormig venster en in nummer 7 een drielicht, gevormd door een korfboogvenster tussen twee smallere rondboogvensters. Oorspronkelijk schrijnwerk.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 76497 (bouwvergunning 13.05.1921).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Handelspanden, 1921 gedateerd [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206281 (Geraadpleegd op )