Handelspand naar ontwerp van L. Corthouts

Beschrijving

Handelspand dat één travee en drie bouwlagen telt onder een kunstleien mansardedak, en in 1921 gebouwd werd onder leiding van L. Corthouts. De gevel wordt gekenmerkt door speklagen en cordons, pseudo-drielichten met een verlaagd venster en een balkon met voluten-balustrade in de tweede bouwlaag en doorgetrokken lekdrempels in de derde bouwlaag, een houten kroonlijst op klossen en uitgelengde modillons, en een eenvoudige, rechthoekige dakkapel. Oorspronkelijk schrijnwerk met schouderboogvormige bovenlichten.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 76201 (bouwvergunning 31.01.1921).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie