Handelspand De Gulden Flesse

Beschrijving

Handelspand dat werd opgetrokken naar ontwerp van A. Devos en in de gevel zowel "1920" (boven de pui) als "1921" (geveltop) gedateerd is. Vier bouwlagen hoog breedhuis, met een gevel in overwegend neotraditionele stijl, gekenmerkt door een hardstenen pui met rondboogvormig uitstalraam, en een bovenbouw met hoekkettingen, speklagen, drie- en vierlichten - erkervormig uitgewerkt in de tweede bouwlaag -, en een gecombineerde hals- en trapgevelbekroning met rondboogvenster. De wortelmotieven en diamantkoppen zijn Renaissance-geïnspireerd. De jaarsteen "1921" zou aangebracht zijn ter vervanging van een O.S.B.-steen.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 77608 (bouwvergunning 12.07.1917).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje