erfgoedobject

Hoekhuis naar ontwerp van G. Sterckx

bouwkundig element
ID: 206373   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206373

Juridische gevolgen

Beschrijving

In 1925 naar ontwerp van G. Sterckx gebouwd hoekhuis van vier bouwlagen onder een kunstleien zadeldak met schild, met vijf traveeën aan de Brusselsestraat, een afgeschuinde hoektravee, en twee traveeën aan de Amerikalaan. Het geheel met een bij de art deco aansluitende vormgeving, wordt gekenmerkt door een twee bouwlagen hoge pui die opengewerkt is door middel van een arcade met afgeschuinde bovenhoeken en heden grijs geschilderd is, door een bakstenen bovenbouw met één-, twee- en drielichten tussen lisenen met een simili-voetstuk en dito bekroning, en door een houten kroonlijst met per drie gekoppelde klossen en ruitmotief. Het oorspronkelijke schrijnwerk bleef bewaard, uitgezonderd op de begane grond.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 84997 (bouwvergunning 28.05.1925).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekhuis naar ontwerp van G. Sterckx [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206373 (Geraadpleegd op 25-09-2020)