erfgoedobject

Stadswoning met 18de-eeuwse kern

bouwkundig element
ID
206377
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206377

Juridische gevolgen

Beschrijving

In de 19de eeuw grondig aangepast breedhuis van drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een pannen zadeldak, met een minstens tot de 18de eeuw opklimmende kern en een bepleisterde lijstgevel in neoclassicistische stijl, gekenmerkt door rechthoekige vensters met recente reling-parapets, hardstenen lekdrempels die in de derde bouwlaag cordonvormig zijn uitgewerkt, en een houten kroonlijst op klossen. 19de-eeuws schrijnwerk en gewijzigde winkelpui. Achtertuitgevel met recente muuropeningen, ankers, schouderstukken, muurvlechtingen en topstuk.


Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning met 18de-eeuwse kern [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206377 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.