Handelspand van 1920

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Handelspand van 1920

Beschrijving

In 1920 naar ontwerp van L. Corthouts opgetrokken handelspand van twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak, met een volledig verbouwde winkelpui en een als penantengevel uitgewerkte bovenbouw met een naar de traditionele stijl verwijzende overkraging op een rondboogfries, speklagen, en korfboogvormige spaarvelden boven de rechthoekige vensters. De gevel wordt voorts getypeerd door het dakvenster met pseudo-bolkozijn onder een frontonbekroning met datering "1920". Vernieuwd schrijnwerk.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79291 (bouwvergunning 22.03.1920).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie