Stadswoningen naar ontwerp van L. Corthouts

Beschrijving

Twee identieke breedhuizen naar ontwerp van L. Corthouts, elk met één travee en drie bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak met een getoogd dakvenster. Beide gevels zijn "1921" gedateerd, hebben en eenvoudige, rechthoekige winkelpui, en worden afgelijnd door hoekpilasters waartussen pseudo-drielichten die in de tweede bouwlaag gedeeltelijk verlaagd zijn tot balkonvenster. Typerend zijn het door de art deco geïnspireerd, halfrond balkon op een zware console en voorzien van een smeedijzeren balustrade, de tandlijstjes op de tussenstijlen van de vensters, en de dakvensters met gestileerde voluten en een gekruld, hoefijzerboogvormig waterlijstje. Nummer 70 werd voorzien van nieuw schrijnwerk, zowel ter hoogte van de pui als in de bovenbouw.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80331 (bouwvergunning 11.03.1921).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie