Neoclassicistische stadswoningen

Beschrijving

Uniforme straatwand, samengesteld uit midden 19de-eeuwse enkelhuizen van twee tot drie traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een doorlopend pannen zadeldak. De oorspronkelijk bepleisterde lijstgevels in neoclassicistische stijl worden gekenmerkt door een rechthoekige deur in hardstenen omlijsting met geprofileerde waterlijst, vensters met zandstenen hoekblokken, hardstenen lateien en dito kordonvormige lekdorpels, en steigergaten onder veelal vernieuwde kroonlijsten. Nummers 133, 139, 163 en 169 met vernieuwd gevelparement.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie