Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenwoning

Beschrijving

Vermoedelijk uit het tweede kwart van de 19de eeuw daterende herenwoning van zes traveeën en drie verkleinende bouwlagen onder een zadeldak, met een ontpleisterde lijstgevel die sterk geritmeerd wordt door de rechthoekige vensters met hoekblokken, en horizontaal geleed is door de zandstenen plint met keldergaten, de hardstenen lekdrempels - cordonvormig in de tweede bouwlaag -, en de omkaste kroonlijst. De koetspoort in eenvoudige hardstenen omlijsting werd in 1869 toegevoegd ter vervanging van een deur en aanpalend venster. Het hardstenen balkon op gekoppelde voluutconsoles dateert uit 1876. In 1956 gewijzigde pui. Recent schrijnwerk.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie