Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Rijhuizen uit de tweede helft van de 18de eeuw, met twee bouwlagen onder kunstleien zadeldaken, voorzien van dakkapellen met schild. Verankerde en bepleisterde lijstgevels, voorzien van rechthoekige vensters met een zandstenen onderdorpel en steigergaten. Nummer 186: zadeldak met geprofileerde, houten kroonlijst en aandak met muurvlechtingen, schouder- en topstuk. Nummer 188: ontpleisterd en voorzien van een zandstenen plint. Nummer 194, met gedeeltelijk vrijstaande zijgevel, waarin muurvlechtingen en een geprofileerd, zandstenen schouderstuk.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie