Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak, met één travee aan de Brusselsestraat, een afgeschuinde hoektravee en drie traveeën aan de Ridderstraat. De in 1883 voor een oudere kern opgetrokken lijstgevels - oorspronkelijk volledig bepleisterd en voorzien van geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk -, worden gekenmerkt door een hardstenen plint, twee deuren in een dito platte bandomlijsting, licht getoogde vensters met hardstenen lekdrempels en een geprofileerde houten kroonlijst. Gewijzigde winkelpui en deels oorspronkelijk schrijnwerk.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 40360 (bouwvergunning 08.03.1883).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie