• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vermoedelijk in het tweede decennium van de 20ste eeuw tot stand gekomen rijwoning van twee traveeën en drie bouwlagen met mezzanino onder een leien zadeldak. De lijstgevel heeft een parement van blauwe hardsteen in de onderbouw, uitgewerkt in banden van bossage en diamantkoppen, en roodbruine baksteen in de bovenbouw met muurbanden en hoekblokken in witte kunststeen.

Typerend is de driehoekige houten erker in de venstertravee uitlopend op een balkon onder plat dak ter hoogte van de dakverdieping. Gestileerde motieven versieren de lateien en borstweringen van de muuropeningen.

Recent werd het huis geïntegreerd in de aanpalende nieuwbouw (nummer 30) en werden dak en schrijnwerk vernieuwd.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie