Burgerhuis naar ontwerp van G. Sterckx

Beschrijving

In 1921 door G. Sterckx ontworpen breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak, met een lijstgevel van baksteen en zandhoudende kalksteen. Kenmerkend zijn: de brede korfboogvormige pui, de bovenbouw met oplopende hoekpilasters, gekoppelde korfboogvensters in negblokomlijsting en balusterbalkons, de houten tand- en kroonlijst, en het neobarokke dakvenster met inzwenkende voluten en boogfronton. Het mansardedak werd in 1945 toegevoegd ter vervanging van het oorspronkelijke zadeldak.

De achterbouw, uitgevend op de Eikstraat (nummer 7) werd opgetrokken in 1961 en vergund in 1962.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80387 (bouwvergunning 06.06.1921); dossier 104073 (bouwvergunning 13.08.1945); dossier 116549/5268 (bouwvergunning 18.01.1962).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie