Woning Den Handboom (zie opschrift), in 1922 naar de plannen van C. Goemans gebouwd breedhuis met diephuisopstand, dat ontworpen werd als een dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder een leien zadeldak, en dat in 1971 ingrijpend gewijzigd werd toen de pui en een gedeelte van de tweede bouwlaag geïntegreerd werden in een nieuwe, vijf traveeën brede pui.
Van de oorspronkelijke gevel getuigen de penantenstructuur van de bovenbouw, de rechthoekige vensters met similistenen latei en dito lekdrempel, en de barok-geïnspireerde geveltop die gekenmerkt wordt door in- en uitzwenkende voluten, een rondboogvenster tussen oculi, sierbanden, waterlijsten, en een pseudo-fronton met bolbekroning.
Het oorspronkelijke schrijnwerk bleef niet bewaard.
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)