Woonhuis en textielfabriek

Beschrijving

Heden gedecapeerd breedhuis van drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), verbouwd volgens bouwaanvraag van 1829. Rechthoekige vensters met doorlopende cordons. Links, rechthoekige geprofileerde arduinen poortomlijsting onder druiplijst op consooltjes, heden met opschrift "Katholiek Universitair Centrum".

Achterin en lager gelegen, voormalig textielfabrieksgebouw, eveneens van 1829. Heden empire-getint ontpleisterd bakstenen gebouw met drie bouwlagen van acht traveeën met tweelaagse aanbouw van drie traveeën langs het water, respectievelijk onder schilden afgesnuit dak (Vlaamse pannen). Begane grond geritmeerd door rondboognissen met alternerend rondboogvensters en deurvensters, gescheiden door Toscaanse pilasters; fraai houtwerk. Verlaagde getoogde bovenvensters met arduinen lekdrempels. Sporen van geblokte hoekbanden.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1829/3279.