Geheel van handelspanden

Beschrijving

In 1939 naar ontwerp van architect Spéder gebouwd geheel van vier handelspanden met een twee bouwlagen hoge, gespiegelde lijstgevel in modernistische stijl, opgetrokken in gele baksteen en beton.

De ietwat verhoogde traveeën uiterst links en rechts in de gevel, evenals de door oculi geflankeerde betonnen pijlers in het midden, doorbreken de zo typerende horizontale geleding van de vlakke pui, de trapeziumvormige erkers met ver uitkragende kroonlijst, de betonnen pseudo-cordons en het met zwart geglazuurde dekstenen afgeboorde plat dak.

Herhaaldelijk gewijzigde begane grond.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 99658 (bouwvergunning 03.03.1939).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje

Aanvullende informatie

De door oculi geflankeerde betonnen pijlers in het midden zijn verdwenen. Niet alleen de begane grond is dus verbouwd, maar ook de verdiepingen.
Auteurs : Buijs, Joke