Eclectische stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectische stadswoning

Beschrijving

Rond 1900 te dateren woning van drie traveeën en twee bouwlagen onder een dubbel schilddak (pannen) met dakvlakvensters. De eclectische lijstgevel is opgetrokken uit baksteen met verwerking van blauwe hardsteen voor plint, deuromlijsting en lekdrempels, en wordt gekenmerkt door spaarvelden met getoogde en getrapte boogfriezen waarin op de begane grond rechthoekige en in de bovenbouw steekboogvormige muuropeningen met wit geschilderde hoekblokken en sluitstenen. In de linkse travee bevond zich oorspronkelijk een houten erker in neoclassicistische stijl, die na 1994 verwijderd werd.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie