Stadswoning naar ontwerp van Edouard Mispelter

Beschrijving

In 1929 naar ontwerp van E.(?) Mispelter gebouwde bel-etagewoningen, nummer 5-5C ontworpen als opbrengstwoning, waarvan de garage geïncorporeerd werd bij de ruimere woning nummer 7.

Fraaie enkelhuizen met lijstgevels in art-decostijl, getypeerd door een hardstenen plint, verdiepte traveeën, borstweringen in gele baksteen, driehoekige erkers en balkon, trapmotieven, en decoratieve diefijzers met driehoek- en krulmotief voor deuren, garagepoort en souterrainvenster.

Met uitzondering van de verdiepte erker in nummer 7, bleef overal het oorspronkelijke schrijnwerk bewaard: traditionele T-vensters met geometrische roeden in het bovenlicht. Nummer 5-5C: kroonlijst op platte klossen en mansardedak met één dakkapel.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 89389 (bouwvergunning 15.11.1929).

Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje