erfgoedobject

Handelshuis naar ontwerp van gebroeders Jotthier

bouwkundig element
ID: 206678   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206678

Juridische gevolgen

Beschrijving

Handelspand dat in 1921 werd ontworpen door de gebroeders G. en E. Jotthier, als een gecombineerd breed- en diephuis van drie bouwlagen, met een smalle travee en een brede, risalietvormige travee onder een gecombineerde trap- en voluutbekroning.

De gevel telt drie traveeën in de pui, met rond- en schouderboogvormige muuropeningen, een overwegend neotraditionele bovenbouw - met speklagen, steigergaten, een kloostervenster, een bolkozijn en drielichten in negblokomlijstingen en een op de barok geïnspireerde geveltop met een oculus onder fronton, uitzwenkende voluten en trappen.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80131 (bouwvergunning 14.02.1921).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

  • Is deel van
    Oude Markt en omgeving

  • Is deel van
    Zeelstraat

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Handelshuis naar ontwerp van gebroeders Jotthier [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206678 (Geraadpleegd op 06-07-2020)