erfgoedobject

Vrijstaande woning van 1915

bouwkundig element
ID
206720
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206720
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Vrijstaande woning van 1915, twee bouwlagen hoog onder zadeldak, door architect C. Goemans ontworpen met een verdiepte deurtravee in spaarveld en een bredere venstertravee, een contrasterende materiaalcombinatie voor de gevelopbouw met kenmerkende horizontaliserende muurbanden en booglijsten met decoratieve sluitstenen boven respectievelijk de rechthoekige en getoogde muuropeningen. Schrijnwerk en bedaking werden vernieuwd, zijgevels met voorzetparement.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, doss. 76463 (bouwverg. 13.04.1915).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Vrijstaande woning van 1915 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206720 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.