Twee stadswoningen van 1938

Beschrijving

Twee rijwoningen die in 1938 samen gebouwd werden als breedhuizen van twee bouwlagen onder pannen zadeldak met lijstgevels in een modernistische stijl die gekenmerkt worden door een hardstenen plint, een parement van gele baksteen, uitspringende gevelvlakken met pannen dakrand, en een ver uitkragende houten kroonlijst met afgeronde hoeken. Voorts verdiept deurportaal (numme 54), garagepoort met bovenlicht (nummer 52) en rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempels, betonnen lateien en dito stijlen. Het oorspronkelijk schrijnwerk bleef bewaard.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 98993 (bouwvergunning 18.05.1938).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie