Modernistische rijwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische rijwoning

Beschrijving

Sobere modernistische rijwoning die in 1935 gebouwd werd naar ontwerp van V. Broos als een enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De gevel met hoge hardstenen plint en een parement in bruine baksteen, wordt op de begane grond gekenmerkt door een vierlicht, een verdiept deurportaal en een klein zijlicht met hardstenen afzaat. Typerend in de bovenbouw zijn de nagenoeg vierkante vensters, de verhoogde borstweringen en de ver uitkragende kroonlijst op gekoppelde consoles.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 94886 (bouwvergunning 30.01.1935).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie