Neoclassicistische arbeiderswoningen

Beschrijving

In 1890 opgetrokken neoclassicistische arbeiderswoningen van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. De met schijnvoegen gecementeerde lijstgevels zijn opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Typerend zijn de in de cementering uitgewerkte decoraties: geriemde omlijstingen met oren, gedecoreerde sluitsteen en guirlandes, trigliefen met guttae, paneelfriezen en blindvensters. De toegangsdeur heeft een hardstenen platte bandomlijsting. Nummer 64 met oorspronkelijke deur met bovenlicht en venster op verdieping.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 51087 (bouwvergunning 28.07.1890).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie