Stadswoningen naar ontwerp van J. Gustenhoven

Beschrijving

Drie rijwoningen naar ontwerp van de Schaarbeekse architect J. Gustenhoven, opgetrokken in 1909 als enkelhuizen van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak met twee traveeën op de begane grond en één travee in de bovenbouw.

De bakstenen lijstgevels – opengewerkt door steekboogvormige één-, twee- of drielichten met hardstenen lekdrempels – worden gekenmerkt door muurbanden van blauwe hardsteen, witte en gesinterde baksteen, en door houten kroonlijsten op klossen en een muizentandfries. Typerend zijn verder de verschillende in baksteen uitgewerkte reliëfs: waterlijsten in witte baksteen boven de ontlastingsbogen, en borstweringen met spaarvelden en panelen. Het schrijnwerk bleef deels bewaard in nummers 94 en 96.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 70555 (bouwvergunning 07.12.1908).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie