erfgoedobject

Standbeeld van Sylvain Van de Weyer

bouwkundig element
ID
206743
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206743
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Op de verkeersrotonde, aan de kruising met de Prosper Poulletlaan en de Slachthuisstraat opgericht standbeeld van de Leuvense liberale politicus Sylvain Van de Weyer (1802-1874), in 1879 door beeldhouwer Charles Geefs (1829-1910) in brons vervaardigd en rustend op een hardstenen sokkel met opschriften. Het beeld stond aanvankelijk op het stationsplein, verhuisde in 1920 naar het Monseigneur Ladeuzeplein en kreeg in 1990 een plek op de Kapucijnenvoer.


Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Het standbeeld kreeg nooit een vaste plek in de stad. Momenteel wordt het bewaard in een opslagplaats van de stad. Het is niet zeker of het standbeeld in de toekomst opnieuw wordt opgesteld.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Standbeeld van Sylvain Van de Weyer [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206743 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.