erfgoedobject

Eclectische stadswoning van 1912

bouwkundig element
ID
206746
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206746

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eclectische rijwoning uit 1912, opgetrokken naar de plannen van architect L. Landeloos en opgevat als een enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De lijstgevel van rode baksteen met muurbanden en ontlastingsbogen van witte baksteen is opengewerkt met korfboogvormige muuropeningen op de begane grond, een segmentboogvormig balkonvenster in de tweede, en een drielicht met houten tussenstijlen in de derde bouwlaag. Het hardstenen balkon is afgezet met een gebuikte smeedijzeren balustrade. Bewaarde houten kroonlijst op consoles.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 74054 (bouwvergunning 26.08.1912).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eclectische stadswoning van 1912 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206746 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.