Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak, dat in 1921 naar ontwerp van de gebroeders G. en E. Jotthier opgetrokken werd met een op het 18de-eeuwse classicisme geïnspireerde lijstgevel.

Typerend zijn de pui met zandkalkstenen parement, rondboogvormige muuropening en verdiepte zwikken, de korfboogvensters in de bovenbouw, met siersluitstenen, een gebogen waterlijstje, Franse balkons in de tweede en vlakke zandkalkstenen borstweringen in de derde bouwlaag, en de fraaie houten dakkapel met rondboogvenster, inzwenkende voluten en bekronend fronton in de mansarde.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 80886 (bouwvergunning 22.08.1921).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie