erfgoedobject

Burgerhuis In den Kindskorf

bouwkundig element
ID: 206774   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206774

Juridische gevolgen

Beschrijving

In 1925 naar de plannen van G. Decock opgetrokken breedhuis met topgevelconstructie, twee travee├źn breed en drie bouwlagen hoog onder een gecombineerd zadeldak. De klokgevel met neorenaissance bovenbouw en barokke top heeft een volledig in zandkalksteen uitgewerkt parement, met een pui in een rechthoekige omlijsting met Franse voegen en siersluitsteen, en een bovenbouw met kruisvensters, decoratieve borstweringen en oplopende pilasters met spiegels, diamantkoppen en wortelmotieven. De geveltop met inzwenkende voluten is opengewerkt door middel van een rondboogvenster met moneel en wordt bekroond door een boogfronton

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79957 (bouwvergunning 24.08.1925).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis In den Kindskorf [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206774 (Geraadpleegd op 09-07-2020)