erfgoedobject

Burgerhuis In den Kindskorf

bouwkundig element
ID
206774
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206774

Juridische gevolgen

Beschrijving

In 1925 naar de plannen van G. Decock opgetrokken breedhuis met topgevelconstructie, twee traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een gecombineerd zadeldak. De klokgevel met neorenaissance bovenbouw en barokke top heeft een volledig in zandkalksteen uitgewerkt parement, met een pui in een rechthoekige omlijsting met Franse voegen en siersluitsteen, en een bovenbouw met kruisvensters, decoratieve borstweringen en oplopende pilasters met spiegels, diamantkoppen en wortelmotieven. De geveltop met inzwenkende voluten is opengewerkt door middel van een rondboogvenster met moneel en wordt bekroond door een boogfronton

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 79957 (bouwvergunning 24.08.1925).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis In den Kindskorf [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206774 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.