Kapelletje Onze-Lieve-Vrouw van Smarten

Beschrijving

Door volkstuintje omgeven bakstenen wegkapel onder betonnen zadeldakje en dito kruis van 1943 (zie gevelsteen). Dit kapelletje werd opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten om bescherming af te smeken tijdens de Tweede Wereldoorlog en was het eerste kapelletje in Borgt dat aan Maria werd toegewijd (20 mei 1943 wordt de meisjesschool (nummer 23) gewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria).

• Archief Zusters van de Heilige Jozef van Calasanz, Vorselaar: dossier Grimbergen: Borgt.
  • Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten & Landschappen, Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier: "De Senecaberg als dorpgezicht met de burchtheuvel als monument" bij Koninklijk Besluit van 18 september 1981.
  • B.T.K. LEEFMILIEU, Inventaris kapellen Grimbergen, (onuitgegeven studie van de gemeente Grimbergen), 1979, nummmer 24.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn