• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpshuis

Beschrijving

Achterin gelegen dorpswoning met diepe omhaagde voortuin. Volgens het kadasterarchief in 1834 een huis met rechts aanpalende smidse die haar bestemming behield tot 1908. Langgerekt boerenhuis van oorspronkelijk vijf traveeën met symmetrische dubbelhuisopstand uit begin 19de eeuw, volgens bouwnaden wellicht rechts uitgebreid met twee traveeën. Eén bouwlaag tellend onder geknikt zadeldak gedekt met cementpannen. Verankerde en witgeschilderde bakstenen lijstgevels op gecementeerde en grijsgeschilderde plint, afgelijnd door getrapte daklijst met hanggoot. Licht getoogde vensters op hardstenen dorpels, nieuw schrijnwerk naar origineel model en bruin- en witgeschilderde luiken. Rechthoekige voordeur in vlakke grijsgeschilderde omlijsting met oren; klimmend dakvenster met ijzeren roedeverdeling boven de deur.

Achtergevel met gelijkaardige deur en één behouden origineel venster. Twee ijzeren armwaterpompen tegen de plint. Ronde oculus als zoldervenstertje in de voorts blinde linker zijtopgevel met gedichte deuropening.