Boerenwoning met bakhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis met bakhuis

Beschrijving

Boerenhuis volgens kadastergegevens door Jeanne Michels uit Wetteren opgericht in 1866 ter vervanging van een bestaand gebouw (registratie in 1876). Schuin achterin gelegen, verankerd en gewit bakstenen boerenhuis onder pannen zadeldak. Voorgevel voorzien van beluikte vensters (nieuw houtwerk). Links opzij, dwars op het voorerf ingeplant gewit bakstenen bakhuisje van het samengestelde type onder pannen zadeldakjes.

Bron     : Bogaert C., DuchĂȘne H., Lanclus K. & Verbeeck M. s.d.: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Dendermonde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 20N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Verbeeck, Mieke