Teksten van Beeld Universele Arbeider

Universele Arbeider ()

Tussen de Van Cauwelaert- en de Boudewijnsluis is een groot stenen standbeeld geplaatst met de titel "Universele Arbeider". Het is een werk van Francesco Libonati, dat in 1962 aan de stad Antwerpen werd geschonken door een groep Italiaanse industriƫlen, op initiatief van Giulio Brayda, toenmalig voorzitter van de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel. Het monument werd op deze plek onthuld op 16 oktober 1962.

• Stadsarchief Antwerpen, Archief van de Stad Antwerpen, BE SA 215076.

Universele arbeider ()

Tussen Van Cauwelaert- en Boudewijnsluis, stenen beeld, zogenaamd "Universele Arbeider" door F. Libonati, onthuld op 16 oktober 1962.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Himler, Albert