• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis uit het einde van de 19de eeuw, geregistreerd op het kadaster in 1897 en voorzien van een kleine voortuin.

Onderkelderd bakstenen dubbelhuis op een rechthoekige plattegrond van drie traveeën met licht uitspringende middenrisaliet en twee bouwlagen onder een vernieuwd leien schilddak. Lijstgevel met een blauwe hardstenen plint en rechthoekige muuropeningen op het gelijkvloers in een blauwe hardstenen omlijsting en licht getoogde muuropeningen op de verdieping. Getoogde en getraliede muuropeningen in de kelder. Dubbele deur met bovenlicht. Omlopende gecementeerde (?) muurbanden en gecementeerde sluitstenen van de ontlastingsbogen. Spiegels op de borstwering en in de fries en gedichte steigergaten. Het schrijnwerk van de muuropeningen en kroonlijst op klossen en met tandlijst zijn bewaard. Blinde zijgevels en een aangebouwde recente garage aan de rechterzijde.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling I (Dilbeek), 1897/4.

Auteurs: Verwinnen, Katrien