erfgoedobject

Modernistische villa naar ontwerp van architect G. Leclercq

bouwkundig element
ID
206900
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206900

Juridische gevolgen

Beschrijving

Modernistische interbellumvilla naar ontwerp van architect G. Leclercq (Brussel) met een bouwaanvraag van 1939. De voortuin wordt afgesloten door een haag en twee kleine bakstenen pijlers.

Onderkelderd L-vormig volume van twee bouwlagen onder plat dak met in de oksel een halfronde uitbouw van één bouwlaag met bovenliggend terras afgewerkt met buisprofielen. De villa heeft wit beraapte gevels met een bruine bakstenen plint en gevarieerde muuropeningen (ronde en rechthoekige); vernieuwd schrijnwerk met behoud van de deur. Een toegang tot de ondergrondse garage bevindt zich in de voorgevel.

Volgens de bouwplannen liggen op het gelijkvloers tegen de noordgevel twee kamers en een badkamer, in het halfrond volume vooraan de leefruimte en achteraan een eetkamer, keuken en hal. Op de verdieping bevinden zich nog eens twee kamers.

  • Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1384, Marie-Louiselaan 3, bouwaanvraag, 1939.

Bron     : -
Auteurs :  Verwinnen, Katrien
Datum  : 2013


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Modernistische villa naar ontwerp van architect G. Leclercq [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206900 (Geraadpleegd op 12-05-2021)